Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Anasayfa
Whatsapp
Hesabım
FİLTRELE
SIRALA
Toplam 12 ürün

Tunçmatik Akım Korumalı Priz

Şebekeden gelen voltajın sabit ve kararlı olmasını sağlayan akım korumalı priz, elektronik cihazların kullanım ömrünü koruması için tasarlanmıştır. İçerdiği ani voltaj değişimlerini bağlı cihazlara yansıtmadan düzenleyen bu araç, aynı zamanda elektrik kesintileri sırasında meydana gelen dalgalanmaları da düzenler. Tekli ve çoklu girişe sahip pek çok seçenek sunan bu gereçler, tıpkı klasik fiş yuvaları gibi görünür. Kullanıcıların bozulan elektronikler nedeniyle ciddi masraflar ile karşılaşmalarını önleyen söz konusu gereçler, pratik kullanımları ve bütçe dostu fiyatları ile dikkat çeker. Marka, model ve soket sayısının yanı sıra USB soketi olup olmaması, joul ayar anahtarının varlığı gibi ek özellikler nedeniyle fiyat farklılıkları olsa da genel olarak ulaşılabilir olan akım korumalı priz Elektirk Market sayesinde mümkün olan en bütçe dostu en uygun  fiyatlarla alınabilir.

Tunçmatik Akım Korumalı Priz Özellikleri

Elektrik şirketleri tarafından yapılan bakım-onarım çalışmalarının yanı sıra yıldırım düşmesi gibi durumlarda sık rastlanan ani voltaj yükselmesi, özellikle bilgisayar, monitör, televizyon gibi cihazlarda ciddi hasara neden olabilmektedir. Bu durumun yaşanmaması için cihazların bağlı olduğu priz akım korumalı olmalıdır. "Akım korumalı priz nedir?” ve "Akım korumalı priz ne işe yarar?” sorularına verilebilecek en sade yanıt "voltaj dalgalanmalarını düzenleyerek kendisine bağlı cihazlara düzenli/kararlı akım sağlayan fiş yuvasıdır” olur. Voltajı düzenlediği için akım düzenleyici priz olarak da adlandırıldığından "Akım düzenleyici priz nedir?” sorusunun yanıtı da aynı şekilde verilir. Hem yerli hem yabancı markalar tarafından farklı modelleri üretilerek kullanıcıların beğenisine sunulan söz konusu gereçler, marka ve tasarım bazında değişen özelliklere sahip olsa da temel görevleri elektriksel gürültü, dalgalanma, pik, surge koruması sağlamaktır.

Yüksek voltaja karşı koruma sağlayan bu gereçler, dalgalanmaları düzenleyen bir devre elemanına sahiptir. Varistör olarak adlandırılan bu eleman normal şartlarda aktif değildir. Ancak ani voltaj değişimlerinde otomatik olarak devreye girerek düzenleyici görevi görür. Kullanılan priz, akım korumalı olmadığında tüm düzensizlikleri direkt olarak elektronik cihazlara yansıtır. Bu da cihazlarda devrelerin yanmasına ve sonucunda da büyük maddi hasar meydana gelmesine sebep olur. Uzmanların akım korumalı priz önerisi ise ürünün joul değerine dikkat edilmesi yönündedir. "Akım korumalı priz alırken nelere dikkat etmeli?” sorusunun da yanıtları arasında yer alan joul, ürünün koruma değerini ifade ettiği için en önemli akım korumalı priz özellikleri arasındadır. Örneğin, LED TV için akım korumalı priz tavsiye ve önerilerinde joule değerinin minimum 800 olması gerektiği belirtilir. Özelliklerine dikkat ederek satın alacağınız bir akım dengeleyici priz, değerli elektroniklerinizi korumaya yardımcı olur.

Tunçmatik Akım Korumalı Priz Çeşitleri

Tekli, grup, joule anahtarlı, duvar tipi (golyat), kablolu gibi çeşitleri bulunan akım korumalı prizler, kullanıcılara farklı seçenekler sunar. Bu sebeple elektronik cihazların konumuna, kablo uzunluğuna, fiş sayısına, kullanım alışkanlıklarına göre tercih edilebilecek çok sayıda akım önleyici priz bulmak mümkündür. Bu gereçler arasında kontrolün tamamen kullanıcıda olduğu joul anahtarlı ve güç anahtarlı tasarımlar da vardır. Üzerinde farklı sayılarda USB soket de bulunan dolayısıyla şarj sırasında da güvenli kullanım sağlayan akım ayarlayan priz ürünleri, çeşidi ne olursa olsun genel olarak aynı çalışma prensibine sahiptir. Türkiye’de genel olarak 16 ampere kadar destek sağlayan F ile C tipi fiş girişleri tercih edildiği için söz konusu gereçlerin soket tipleri de genelde standarttır. Bununla birlikte tıpkı duy çeşitleri gibi farklı soket tipine sahip yüksek akım koruma prizi modelleri üretilmektedir.

Tunçmatik Akım Korumalı Priz Modelleri

Kullanıcılara zengin seçenekler sunan akım koruyucu priz modelleri arasında tekli akım korumalı priz ve çoklu olanlar öne çıkar. Tunçmatik Akım korumalı çoklu priz modellerinde ise kablolu ve kablosuz olmak üzere iki ürün alternatifi söz konusudur. Kablolu olarak tasarlanan ve uzatma gibi kullanılabilen akım korumalı priz 2, 3, 5 metre gibi farklı elektrik kablosu uzunluklarına sahiptir. Bununla birlikte akım korumalı kablolu priz uzunlukları ürün bazında farklılık gösterebilmektedir. Hem kablolu hem de kablosuz akım kontrollü priz modellerinde 1’den 8’e kadar değişen sayıda soket yer alır. Farklı ihtiyaçlara yanıt veren çok fazla model seçeneği olduğu için "En iyi akım koruma prizi hangisi?”, "En iyi akım korumalı priz hangisi?” gibi sorulara net bir yanıt vermek mümkün değildir. Elektronikleriniz için en iyi akım korumalı priz modeline karar verebilmek için cihazlarınızın türünü ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurabilirsiniz.

Tunçmatik Akım Korumalı Priz Faydaları

Pahalı elektroniklerin kullanım ömrünü korumak, olası hasarların önüne geçmek için üretilen yüksek akım koruyucu priz, klasik tasarımlara kıyasla farklı devre elemanlarına sahiptir. Bu elemanlar sayesinde de voltaj sıçramalarını absorbe ederek elektroniklere yansıtmadan düzenler. Bu sebeple özellikle televizyon, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, mikrodalga fırın, kombi, klima, bilgisayar, buzdolabı akım korumalı priz ile kullanılmalıdır. "Akım korumalı priz gerekli mi?” sorusunun da yanıtı olan akım korumalı priz faydaları arasında ani elektrik kesintilerine karşı koruma avantajı da gelir. Özellikle onarım çalışmaları sırasında kısa süreler ile gidip gelen elektrik, pek çok cihaza zarar verecek kadar tehlikelidir. Bu durumda devreye giren akım prizi, kısa süreli elektrik akımının cihazlara ulaşmasını önler, elektrik stabil hale gelene kadar bunu sürdürerek cihazları korur. Güvenlik açısından akım korumalı priz en iyisi olduğu için mutlaka kullanılması önerilir.

Tunçmatik Akım Korumalı Priz Kullanımı

Gelişen teknoloji nedeniyle elektronik cihaz kullanımı artsa da şebekeden kaynaklı voltaj değişimleri ve benzer sorunlar devam ettiği için akım korumalı priz kullanımı ihtiyaç haline gelmiştir. "Tunçmatik Akım korumalı priz nasıl kullanılır?” sorusuna ise şu şekilde yanıt vermek mümkündür:

Toprak hattına ihtiyaç duymayan bu ürünler hemen her yerde kullanıma uygundur.

Tunçmatik Akım korumalı grup priz veya tekli akım koruma prizi kullanılacağı zaman direkt olarak şebeke hattı olan duvardaki sokete bağlanmalıdır.

Golyat veya uzatma kullanılması halinde söz konusu ürünün dengeleyici özelliği devre dışı kalır.

Bazı modellerde sigorta tuşu bulunur ve ani yüklenmelerde ana sigorta yerine bu tuş kapanır. Dolayısıyla sigortası otomatik olarak kapandığında yeniden açılması gerekir.

LED’li surge protection uyarısı bulunanlarda, korumanın devrede olup olmadığı ışık ile görülebildiği için korumanın kapanması halinde yeniden açılması gerekir.

Tunçmatik Akım Korumalı Priz Fiyatları

Bilgisayardan televizyona, buzdolabından çamaşır makinesine kadar tüm elektronik cihazların doğru şekilde çalışması için ihtiyaç duyulan düzenli elektriği sağlayan yüksek akım korumalı priz, marka, ürün türüne göre farklı şekilde fiyatlandırılır. Genel olarak ulaşılabilir düzeyde olan akım korumalı priz fiyatları, soket sayısına, joul değerine hatta rengine göre dahi farklılık gösterebilir. Örneğin, akım korumalı siyah priz fiyatları klasik beyaz olanlara kıyasla az da olsa farklıdır. Soket sayısı ile türünden de etkilenen akım koruma prizi fiyatları, çok soketli ürünlerde farklı şekilde belirlenir. Öte yandan dönemsel indirim kampanyaları sayesinde akım korumalı priz en iyi marka ve modellere bütçe dostu fiyatlar ile sahip olmak mümkündür. Siz de en kaliteli akım korumalı priz modellerine en uygun fiyatlarla sahip olmak istiyorsanız Elektrik Market sayesinde fiyatları görüntüleyebilir, fiyat değişimlerini ve güncel kampanyaları takip edebilirsiniz.


 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.